Egy legenda jár a horgászok között, miszerint az idő amit az ember horgászással tölt, nem számit bele a kiszabott élettartamába...

...igy elódázhatjuk az elkerülhetetlent...

...talán örökre.

2008. szeptember 6., szombat

Szöcskével...

-Szervusz. Mit csinálsz délután?
-Szia. Nemtudom még, miért kérdezed?
-Gondoltam menjünk egyet az Oltra delután... Vane kedved?
-Van, persze. 4kor találkozunk nálad, jó?

Hát persze hogy jó! Nem kelett sok idő amig meggyőztem Zsoltit, hogy menjünk az Oltra, sőt eleg volt pár perc... 4 óra magasságában, Zsolti a bicajával a lépcsoház előtt volt. Biztosan ő is kiván már egy jó kiadós pecát azért ilyen pontos, máskor mindig késik egy keveset. Rám sem kelett sokat várni, fél perc és lent voltam. Útközben megbeszéltük, hogy Kilyénnél kezdünk. Van ott egy befolyó, ami oda vonza a kishalakat, ők meg a nagy halakat. :)
Én szöcskével inditottam, Zsolti is azt választotta. Ebben az időszakban sok van belőlük, meg aztán utoljára is ez volt a nyerő. A befolyónál a kishalakon kivűl semmi más jelt nem láttunk, ami élőlényre utalt volna. Lejebb mentünk, majd kulön váltunk. Én lenebb mentem kicsit. Közben Zsolti áttért woblerre. Én egy olyan részhez értem, ahol a tulsó parton meredek, szakadt part és hömpölygő viz volt. Általában ilyen helyeken domik rejtőzködnek. Hát igen. Egyet sikerült kicsikarni, de ez nem az amiért jöttunk. Még lenebb mentem. A vizbe is bementem, nagyobb hal reményében.

Innen jött a hal


A fűzfák a folyó szélét betakartak, és amint utólag kiderült, otthont adtak egy szép teremtménynek. A viz mely lassú és mély volt, egy kis föle is volt. Kicsit nehezen lehetett odajuttatni a bogarat, de valahogy mégis osszejött. Közben megjön Zsolti, eredmény nélkül. Tőlem lejebb ment egy kicsit. Én valamiért elbambultam, halgattam a folyó csorgásat, a madarak énekét, a fák suhogását, a traktor püfogő zaját... Ez az egész összevéve valamiféle zenéhez volt hasonló. Aztán valami cibálja a bot végét. Bevágok, érzem a halat szólok Zsoltinak, hogy megvan a hal. Visszautasitóm a meritőt, de amint megmutatja magát, vissza is kérem... Rövid ideig fárasztottam, majd Zsolti szákolt. MEGVAN A HAL!

Szép hal


Hap-Hap






Milyen csúszós vagy!


Végülis sikerült megfogni.


Ez a hal személyes rekordom. 43 cm. Nem nagy hal, de nekem idaig domibol a legnagyobb. Remélem sikerül méf fognom ekkorákat...talan jövőbe.